Пошук в блозы

пʼятниця, 15 січня 2016 р.

Увага! Виникнення землі.

Питання походження Землі і Сонячної системи хвилювало вчених ще з глибокої давнини, однак перші наукові спроби пояснення проблеми відносяться лише до ХVІІІ ст. 


                                         ЗЕМЛЯ — ПЛАНЕТА

 Земля — одна з дев'яти планет Сонячної системи. Як і всі планети, вона обертається навколо Сонця, а також навколо своєї осі. Земля являє собою величезну кулю, сплюснуту біля полюсів, поверхня якої на дві третини вкрита водою, а на одну третину — сушею. Шари повітря, що оточує Землю, становлять її атмосферу. Атмосфера містить кисень, необхідний для живих істот. Порівняно з деякими іншими планетами чи Сонцем Земля — зовсім маленька. Юпітер і Сатурн більші неї в сотні разів, а Сонце — майже в мільйон разів. Але Земля — єдина в Сонячній системі планета, де існує життя.

                                                               ЯК РОЗВИВАЛАСЯ ЗЕМЛЯ

 Є різні теорії виникнення Сонячної системи і Землі.

 Одна з таких теорій стверджує, що Сонце виникло з величезних хмар рухомого газу — так званих туманностей. На початку існування Сонця навколо нього стрімко рухався широкий диск, утворений пилом та газом. Частина цього пилу і газу збиралася в грудки, що згодом стали планетами Сонячної системи. Однією з них і була наша Земля. 

За іншою теорією планети утворювалися з розпечених викидів сонячного матеріалу. Вони відірвалися від Сонця і почали кружляти навколо нього за своїми орбітами, поступово охолоджуючись. За розрахунками вчених, температура на поверхні Землі (в період її народження) сягала 4 000°С. Потрібно було багато мільйонів років, щоб поверхня охолонула і сформувалася тверда кора. 

Є зовсім інша теорія. Згідно з нею, частинки пилу і газу з'єднувались у грудки під великим тиском. І спочатку ці грудки, які ставали планетами, були холодними. Але від величезного тиску вони починали розігріватися зсередини. Отож, проблема виникнення планет Сонячної системи остаточно не вирішена.


Приємного перегляду!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар