Пошук в блозы

середа, 1 жовтня 2014 р.

Постава та пласкостопість


Під поставою розуміють звичну невимушену позу людини у спокої і при рухах, яку він приймає без зайвого м'язового напруги.          Правильна постава забезпечує оптимальні умови для функціонування всіх органів і систем організму як єдиного цілого. Людина набуває (формує) поставу в процесі свого росту і розвитку.

Порушення постави є досить поширеною патологією. Їм страждають за даними різних авторів від 60 до 70% дітей. Ці величини викликають особливу занепокоєність з урахуванням несприятливого впливу порушеною постави на роботу всіх органів і систем організму, що росте.
        Плоскостопість є найпоширенішим видом захворювання опорно-рухового апарату. Воно полягає в деформації стопи, що призводить до сплощення останньої. В результаті стопа всіма своїми точками торкається поверхні, що є відхиленням від норми.
      Плоскостопість буває як вродженою, так і набутою. Причиною виникнення цієї хвороби може послужити спосіб трудової діяльності людини, що змушує постійно піднімати тяжкості, а також слабкість м’язів або зв’язок, травми або переломи, захворювання м’язів кінцівок.
До появи плоскостопості також може привести носіння незручного взуття, що володіє занадто пласкою підошвою, або надмірно вузького або широкого.
Більш детальну інформацію Ви може отримати тут :
http://bilatserkva-dnz9.edukit.kiev.ua/biblioteka/ploskostopistj_u_ditej_profilaktika/
Учні 4-А класу не на жарт перейнялись цією проблемою, тому з допомогою Наставників(найкращих вчителівшколи №5) було проведено бінарний урок з Основ здоровя та Фізичної культури з теми "Правильна постава. Профілактика пласкостопості". Де вони на практиці засвоїли комплекс вправ для покращення постави та профілактики пласкостопості.

























Немає коментарів:

Дописати коментар